DET GÅR STADIG GODT FOR STENHØJ GRUPPEN

Dato: 19-10-2017

 

STENHØJ GRUPPEN ER FORTSAT I FREMGANG
STENHØJ GRUPPEN har netop offentliggjort et flot resultat for regnskabsåret 2016/17.

”Koncernen har opnået det bedste resultat, vi har set i de seneste 10 år. Det er vi meget tilfredse med, og vi har store forventninger til fremtiden”, udtaler koncerndirektør Søren Madsen.

Overskuddet før skat blev på 37 mio. kr. Omsætningen blev 695 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 6% målt i lokal valuta. STENHØJ GRUPPENs ledelse er tilfredse med resultatet, som lever op til forventningerne for året.

STENHØJ GRUPPEN forventer, at den positive udvikling vil fortsætte i det indeværende regnskabsår med en stærkt stigende omsætning og et forbedret resultat.

Nye markeder – nye brands

”Vi har i det forgange år haft et øget fokus på markedsføring og produktudvikling, og det har vist sig at være den rette beslutning” fortæller Søren Madsen.

STENHØJ GRUPPEN har intensiveret de internationale aktiviteter markant og har tilført en række nye initiativer og strategier for de forskellige markeder, og succesen afspejles også tydeligt i resultaterne.

I løbet af 2016/2017 har selskabet etableret sig i Australien med datterselskabet STENHØJ AUSTRALIA og senest er selskabet STENHØJ SVERIGE blevet etableret med datterselskaber i Hong Kong og Kina.

STENHØJ GRUPPEN forventer, at disse selskaber vil medvirke til den fortsatte positive udvikling i Gruppens indeværende år.

STENHØJ har leveret innovative løsninger i 100 år

STENHØJ GRUPPEN kan i år fejre sit 100 års jubilæum. I 100 år har virksomheden leveret innovative løsninger af høj kvalitet til autobranchen, både i Danmark og i store dele af udlandet.

STENHØJ GRUPPEN er en dansk familieejet virksomhed med hovedsæde i Barrit i Jylland, Danmark. STENHØJ blev grundlagt i 1917 og har i dag udviklet sig til en af verdens førende leverandører af produkter og ydelser til især det automotive eftermarked. Gruppen består i dag af 13 datterselskaber i otte lande, beskæftiger 600 medarbejdere og har eksport til mere end 60 lande på verdensplan.

Hovedparten af STENHØJs omsætning kommer i dag fra den automotive sektor, men firmaet udvikler og sælger fortsat en række produkter til den øvrige industri – herunder kompressorer, industrielle komponent-/delevaskemaskiner og ikke mindst presse- og rømmemaskiner til store produktionsanlæg – hvoraf en del afsættes til de bilproducerende fabrikker.

Fart på de danske aktiviteter

STENHØJs danske salgs- og serviceselskab – STENHØJ DK - fortsætter ligeledes den planlagte strategiske vækst, og har i denne forbindelse tilpasset organisationen hertil.

”Det har været vigtigt for os at styrke organisationen på en række nøgle positioner, samt tilpasse os til den stigende mængde af produkter og serviceydelser vi tilbyder”, udtaler Adm. Direktør for STENHØJ DK, Søren V. Olesen.

Salg og indkøb

Lars Hillker Madsen, der i en årrække har været key-account manager i Jylland, er pr. 01/10 tiltrådt en stilling som Projektansvarlig for Danmark. Han vil primært varetage projektorienteret salg, og derved styrke implementeringen af de mange nye produkter som STENHØJ DK har fået i porteføljen det sidste år.

Kim Hansen overtager i samme forbindelse Lars Hillker Madsens tidligere distrikt, og derved styrkes den samlede eksterne salgsorganisation, således STENHØJ DK i dag samlet har 5 sælgere fordelt over hele landet til at supportere og rådgive kunder og samarbejdspartnere.

På indkøbssiden er Brian Mogensen ansat som Indkøber og Product Manager, og har ansvaret for den daglige kontakt til STENHØJ DK’s voksende udvalg af leverandører. Brian Mogensen kommer senest fra Sjølund A/S, og har en uddannelse som Cand. Merc. i logistik.

Service

Serviceforretningen er styrket med 2 interne servicekoordinatorer - Lykke Vilstrup samt Betina Madsen der begge har stor erfaring med servicebranchen, og kommer fra tilsvarende stillinger hos hhv. Toyota Truck og Lesni A/S.

Til en nyoprettet stilling er Dorte Vinter ansat som montagekoordinator, og varetager koordinering af de mange montageopgaver og projekter der udføres af STENHØJ DK’s montørstab. Dorte kommer ligeledes fra Toyota Truck.

”Vi har nu en organisation der er tilpasset den forretning som vi er blevet til, og har derved fundamentet for videre udvikling”, slutter Søren V. Olesen

.