DAHL PEDERSEN
ET VÆRKSTED MED HØJT TIL LOFTET

 

Dahl Pedersen der har bilhuse i Viborg, Skive og Holstebro, har eksisteret siden 1928, og er landets ældste Volvo forhandler. Firmaet er i dag ejet af Jørgen og Lene Dahl Pedersen, og Jørgen er tredje generation i firmaet.  


Et moderne værksted

Ambitionen var, at skabe et velfungerende og effektivt bilhus og værksted, og samtidig et godt arbejdsmiljø for alle ansatte. Det kræver megen planlægning at etablere et moderne og tidsvarende byggeri, og nu efter 2 år står det færdige resultat klar til at blive taget i brug.

Processen har involveret mange personer i firmaet undervejs. Der blev der nedsat en arbejdsgruppe bestående af flere ledende medarbejdere fra Holstebro afdelingen, ligesom man udnyttede erfaringerne fra Dahl Pedersens byggeri i Viborg.


Rådgivning, optimering og gode idéer

At bygge et nyt værksted kræver mange overvejelser og et kik på behov og forventninger. Hvem er kunderne og hvordan imødekommer vi deres behov – nu og i fremtiden?

STENHØJ DK har som en del af STENHØJ GRUPPEN, en massiv erfaring og ekspertise baseret på 100 års virke i autobranchen.


Vi arbejder ud fra følgende procesmodel:

Procesmodel for værkstedsoptimering


I modellen ser vi bl.a. på:

  • Hvordan er arbejdsprocesserne på værkstedet?
  • Hvordan er din kundegruppe sammensat – nu og i fremtiden?
  • Hvordan kan din investering tjene sig ind?
  • Dækker udstyret både dit værksteds nuværende og forventede, fremtidige behov?
  • Er der teknologier på vej, der skal tages hensyn til?

Resultatet er løsninger, der rækker langt ind i fremtiden, og samtidig tager vi hensyn til den nuværende hverdag.

At arbejde ud fra denne model har for Dahl Pedersen betydet et indgående kik på arbejdsflowet på værkstedet. Der blev blandt andet set nærmere på indretning, valg af udstyr og logistik. Det betød blandt andet at antallet af porte blev reduceret. Det optimerede flow gav en økonomisk besparelse i byggeriet.

For at tage højde for kravene fra Volvo og Renault er der oprettet en speciel arbejdsstation, der varetager arbejdet på disse mærker.

For at fremtidssikre værkstedet er der taget hensyn til udviklingen i antallet af el- og hybrid biler. Man forventer også en øget tilgang af varevogne, hvilket der også er taget hensyn til.


Vælg den rette leverandør

Lene Dahl Pedersen udtaler omkring valget af AUTOPSTENHOJ løftere og samarbejdet med STENHØJ DK:

Vi har oplevet en høj grad af seriøsitet og troværdighed i det samarbejde vi har med STENHØJ DK – både i processen med indretning af værkstedet, og i forbindelse med montering og færdiggørelsen.

Mekanikerne har altid arbejdet med STENHØJ løftere, og har været rigtig glade og tilfredse med dette og ønskede derfor at det skulle være Stenhøj igen.

Vi ville gerne imødekomme deres ønsker, da vi også forbinder STENHØJ med kvalitet, og da priserne i det lys var konkurrencedygtige”,
udtaler Lene Dahl Pedersen.


Jens Harbo der er kåret som Danmarks dygtigste Volvo mekaniker flere gange og har trukket et stort læs m.h.t. at få værkstedet indrettet udtaler:


”Det er noget af det bedste, der findes. Vi har aldrig haft nedbrud i de over 25 år jeg har arbejdet med Stenhøj lifte, og er der lidt problemer, så er der hurtig hjælp at få”.


Den endelige indretning

Værkstedets 3 afdelinger er udstyret med følgende produkter:

Det mekaniske værksted -  der rummer både person- og varevogne og har en separat Volvo/Renault afdeling - er udstyret med 9 fuldhydrauliske undergulvsløftere, 2 stk. 2-søjlede varevognsløftere samt 2 stk. 4-søjlede kørebaneløftere.

Pladeværkstedet hvortil der er direkte adgang via 3 porte er udstyret med 3 fuldhydrauliske undergulvsløftere, der alle er forskellige i udførelse og derved sikret bedst mulig fleksibilitet ift. de forskellige køretøjer og arbejdsopgaver.

Klargøringsafdelingen der også har 2 separate porte, der giver direkte adgang til afdelingen, er udstyret med 1 stk. fuldhydraulisk undergulvsløfter, og klargjort til endnu en.

Alle løftere er leveret i specialfarver tilpasset kravene fra bilimportørerne.


Projektansvarlige STENHØJ DK

Key-account Manager Lars Hillker Madsen, tegning og rådgivning

Projektkoordinator Kim Hansen, montage og installation